Apa Yang Nu Prep Mampu Bantu Sebenarnya?

by Jom Sihat
nu prep 1

Terasa penat dan letih? Sentiasa mengantuk dan kurang bertenaga? Akhirnya rasa stress dan tertekan sebab tak boleh fokus dan asyik nak berehat.

 

Kini anda tidak perlu lagi alami keadaan sedemikian. Ini diantara advantage yang mampu nu prep salurkan kepada anda.

Apa itu Nu Prep?

 

nu prep 1

Klik gambar untuk terus ke laman produk

 

Nu Prep merupakan khasiat tambahan yang berasaskan tongkat ali. Keluaran pertama Nu Prep ini ialah khas untuk lelaki.

 

Tetapi kali ini, Nu Prep memperkenalkan pula produk khas untuk wanita yang berusia pertengahan 30an dan keatas. Ia dikenali sebagai Nu Prep Wanita.

 

Nu Prep Wanita ini diformulasikan oleh Dr. Ismail Tambi. Beliau merupakan seorang pakar sakit Puan. Formulasi dan ujian klinikal untuk produk ini juga dibantu oleh sekumpulan doktor pakar dan profesor dari Malaysia, Afrika dan China.

 

Produk NuPrep dikilangkan oleh Biotropics Malaysia Berhad, sebuah anak syarikat Khazanah Berhad yang juga merupakan pengilang herba yang bertaraf klinikal di Asia Tenggara.

 

Kandungan utama dalam Nu Prep Wanita ini ialah Tongkat Ali. Haaa.. mesti terkejut kan? Selalunya tongkat ali digunakan sebagai bahan makanan tambahan untuk lelaki. Tapi kali ini, NuPrep telah mengolah khasiat tongkat ali untuk wanita.

 

Teknologi ekstrak kandungan dan bahan NuPrep ini telah dipatenkan oleh MIT. Ia juga telah melalui pelbagai dan banyak ujian klinikal untuk dapatkan formulasi dan ekstrak yang terbaik di makmal sendiri.

 

Produk NuPrep telah disahkan selamat digunakan oleh KKM dan juga disahkan  Halal.

 

Diantara kebaikan Nu Prep Wanita sekiranya anda selalu rasa letih dan penat, tak kiralah sebab banyak kerja, atau buat kerja rumah, atau jaga anak. Ia membekalkan tenaga dan juga memastikan anda sentiasa segar dan cergas.

 

NuPrep Wanita juga merupakan pilihan utama bagi mereka yang suka bersenam. Ia membuatkan mereka kekal bertenaga ketika melakukan aktiviti senaman.

 

nu prep wanita 2

Klik gambar untuk terus ke laman produk

 

Selalu mengantuk sama ada masa memandu atau di tempat kerja? Amalkan pengambilan Nu Prep Wanita ini bagi mengurang dan menghilangkan rasa mengantuk.

 

Ia pasti membantu anda dalam fokus melakukan pekerjaan dan juga memandu.

 

Bagi mereka yang ingin meningkatkan kesihatan dalaman termasuk kesuburan dan hormon, Nu Prep Wanita boleh membantu menstabilkan hormon dan sekaligus membantu meningkatkan kesuburan.

 

Dengan kandungan tongkat ali yang mempunyai khasiat tersendiri untuk kesuburan, anda boleh cuba amalkannya. Untuk rawatan selanjutnya berkaitan kesuburan, anda boleh terus berjumpa dengan pakar atau doktor.

 

Kajian juga ada menunjukkan bahawa tongkat ali boleh membantu mereka yang ingin mengurangkan stress atau tekanan.

 

Semestinya apabila kesihatan kita semakin baik, kadar stress dan juga tekanan juga akan mula menurun dan emosi semakin stabil.

nuprep 3

 

Selain itu NuPrep Wanita juga mampu membantu meningkatkan imunisasi badan dan membantu untuk mengekalkan kesihatan yang lebih baik.

 

Nu Prep ni sesuai untuk wanita yang berumur berapa tahun ?

Nu Prep wanita sesuai untuk wanita yang berusia 35 tahun dan ke atas, kerana kebanyakan wanita pada usia sebegini sudah memerlukan makanan tambahan untuk membantu mengekalkan kesihatan serta memberi tenaga yang diperlukan. Tapi boleh je kalau mereka yang berusia seawal 18 tahun nak cuba.

 

Wanita berusia emas iaitu yang berusia antara 45 ke 69 tahun sangat digalakkan untuk mengambil makanan tambahan seperti NuPrep Wanita ni bagi membantu memberikan khasiat yang diperlukan. Ia juga membantu memberikan tenaga bagi mengekalkan kecergasan untuk mereka melakukan aktiviti harian.

 

nu prep wanita 3

Sila klik gambar untuk terus ke laman produk

 

Cara dan waktu pengambilan NuPrep Wanita ada dinyatakan pada pembungkusan produk dan tentunya dengan mengikut dos yang disarankan.

 

Bagi mereka yang mempunyai penyakit kronik, anda dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor terdahulu.

 

NuPrep Wanita boleh didapati melalui pembelian secara online atau boleh juga didapati di farmasi terpilih seperti Guardian atau Watsons yang berhampiran anda.

 

Tak perlu ragu-ragu dengan NuPrep Wanita kerana ianya diformulasikan oleh dorktor dan profesor yang bertauliah dan ujian secara klinikal juga dilakukan di makmal.

 

Malah formulasi ekstrak juga telah dipatenkan bagi memastikan ianya eksklusif.

 

Selain mendapat pengesahan dari KKM , NuPrep juga mendapat pengesahan dari USFDA iaitu agensi makanan dan ubatan dari Amerika Syarikat.

 

nu prep 1

Sila klik gambar untuk terus ke laman produk

 

Tunggu apa lagi, dapatkan sekarang secara online disini nuprep.my

 

 

You may also like