Pengenalan Kopi Sifuu

 

kencing manis 69

Ramai penghidap diabetes atau kencing manis takut nak minum kopi segera. Mungkin sebab kandungan dan bahan yang terkandung dalam kopi segera tu , tak menepati keperluan penghidap diabetes.

Tapi bagaimana pula dengan kopi yang mengandungi superfood yang mungkin boleh membantu mengurangkan simpton penyakit dan tidak mengandungi gula sintetik ?

Lagipun ianya bukan untuk merawat , tapi sebagai minuman tambahan untuk pesakit nikmati bila-bila masa mereka teringin nak minum kopi. Cuma kopi ni istimewa sebab kandungan dan bahan dia yang boleh memberi manfaat.

Boleh diminum pada waktu pagi sebagai sarapan atau minum petang. Pada masa yang sama, rawatan serta ubatan doktor jangan ditinggalkan.

Apa kandungan atau bahan-bahan yang terdapat dalam KOPI SIFUU ni ?

Gula Perang Thai

 • Gula perang kaya dengan molases dan mepunyai kurang sukrosa berbanding gula putih. Ianya lebih rendah kalori berbanding dengan gula putih biasa. Bersifat antioksida dan mempunyai mikro nutrien yang semulajadi.
 • Ia juga mengandungi beberapa mineral penting termasuk kalsium, kalium, magnesium dan besi.
 • Gula Perang Thai diperbuat dari gula tebu yang diproses dari air tebu.
 • Gula ini sering dijadikan pilihan utama bagi mereka yang pentingkan kesihatan untuk digunakan sebagai bahan dalam masakan atau minuman.

Kunyit Hitam

 • Kunyit hitam sejenis tanaman herba yang banyak digunakan dalam rawatan alternatif sebagai sumber makanan tambahan. Ianya bersifat antioksida dan anti radang yang membantu mencegah jangkitan kesihatan. Ia juga sekaligus dapat membantu mengawal kenaikan berat badan.
 • Selain itu, kunyit hitam boleh bantu tambah tenaga, melegakan pedih ulu hati, melancarkan peredaran darah, menstabilkan darah serta mengawal paras gula dalam darah.
 • Kunyit Hitam merupakan salah satu herba yang digunakan secara tradisional oleh masyarakat tempatan sejak dahulu lagi.
 • Kunyit Hitam belum dikomersilkan secara besar-besaran kerana harganya mahal dan susah untuk didapati.
 • Mengikut kajian yang dijalankan oleh MARDI, Kunyit hitam mengandungi kandungan bioaktif iaitu methoxyflavon yang dikatakan diperlukan oleh tubuh untuk membantu mengurangkan serta menghalang terjadi pelbagai penyakit.

Habbatus Sauda

 • Habbatus Sauda atau juga dikenali sebagai ‘black seed’ pernah dikenali sebagai sumber’anti kanser’ dan meningkatkan kesihatan organ seperti hati. Ia masih dijadikan salah satu bahan sebagai usaha dalam merawat penyakit.
 • Selain itu, ada juga kajian yang menunjukkan habbatus sauda boleh membantu mengawal bacaan kencing manis, darah tinggi, keradangan obesiti dan kolesterol tinggi.
 • Dikatakan ada para penyelidik yang telah mengkaji habbatus sauda bahawa ia mampu membantu mengawal paras gula dalam darah pada pesakit diabetes jenis 2. Pendek kata, ia juga mampu membantu mencegah dari terkena penyakit diabetes.

Madu

 • Madu boleh membantu menyembuhkan luka dan juga mengelakkan jangkitan sebab dia bersifat anti bakteria.
 • Ia semestinya sebagai pengganti gula tetapi mempunya lebih banyak manfaat dan kebaikan.
 • Ia juga telah digunakan sebagai sebahagian dari perawatan sejak 5000 tahun dahulu.
 • Pelbagai manfaat lain juga boleh didapati dari Madu. Antaranya ialah menguatkan sistem imun, mengurangkan berat badan, membekalkan tenaga, mengandungi nutrien, baik untuk kesihatan jantung, serta boleh merawat batuk.
 • Penggunaan madu dalam masakan atau sebagai bahan ubatan berlaku sejak dari dulu lagi . Ia merupakan salah satu cara tradisional dalam merawat.
 • Selain itu, ia memang dijadikan sebagai pemanis atau bahan perisa untuk masakan atau minuman. Bukan hanya dinegara kita, tapi seluruh dunia menggunakan madu di dalam masakan atau minuman.kencing manis 70

 

Kopi Sifuu bukanlah ubat kencing manis!

 

KOPI SIFUU juga bertaraf GMP dan memiliki sijil MESTI serta diperakui HALAL.  Semestinya ia merupakan produk buatan Malaysia.

Rasanya yang sedap diperbuat dari biji kopi yang berkualiti tinggi dan semestinya memikat selera para penggemar kopi. Mudah disediakan .

Cara penyediaan

Hanya koyakkan sachet kopi , tuang ke dalam cawan dan hanya tambah air panas.

Boleh dibawa kemana-mana dan tak perlu bancuh susah-susah. Sesuai untuk lelaki dan wanita.

Selain hanya untuk menikmati kopi, ia juga untuk membantu memberikan kesihatan yang lebih baik dan memberi tenaga serta membantu mencegah sesetengah penyakit dengan adanya superfood sebagai bahan aktif dan utama.kencing manis 71

 

Bila masa yang sesuai untuk nikmati KOPI SIFUU ?

 

Disebabkan ia mengandungi kandungan ‘superfood’ , adalah lebih baik untuk minum jarak antara ubat yang diberi oleh doktor. Ini bagi memberi laluan kepada ubat untuk berfungsi dengan baik dan tidak dipengaruhi oleh kopi.kencing manis 68

Dimana boleh saya beli KOPI SIFUU ?

KOPI SIFUU boleh didapati secara online melalui website kopisifuu.com

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *