Ubat untuk kuatkan daya ingatan

by Jom Sihat
ubat untuk kuatkan daya ingatan

Inovasi terkini ‘ubat’ untuk kuatkan daya ingatan

Semakin meningkat usia, semakin kurang ingatan dan akhirnya boleh membawa kepada usia tua. Percaya atau tidak, terdapat inovasi ubat untuk kuatkan daya ingatan untuk orang dewasa dan warga emas yang boleh diamalkan oleh sesiapa sahaja.

 

Ia bukan sesuatu yang tidak masuk akal, tetapi ia memberikan sokongan pemakanan yang baik untuk otak anda untuk membolehkannya berfungsi pada tahap optimum, walaupun anda sudah tua.

 

Jika perut memerlukan makanan untuk kenyang, sel (organ) memerlukan makanan untuk sihat dan menjalankan tugas dengan baik.

 

Malangnya, ramai orang terlupa atau secara tidak sengaja mengabaikan “makanan” untuk sel-sel ini, yang akhirnya membawa kepada pelbagai masalah kesihatan dan disfungsi dalam badan.

 

 

Ubat untuk kuatkan daya ingatan

 

Tingkatkan kuasa otak!

 

Biotropic menawarkan suplemen semulajadi dan vitamin yang mempunyai kesan yang baik terhadap fungsi otak pada orang yang sihat.

 

Kebanyakannya dapat meningkatkan memori, motivasi, kreativiti, kewaspadaan dan fungsi kognitif umum. Suplemen Nukids juga mampu mengurangkan kemerosotan fungsi otak yang berkaitan dengan penuaan seperti alzheimer dan nyanyuk.

 

 

Teknologi Ekstrak Biokesum

 

Inovasi terbaru ini tidak melibatkan sebarang penggunaan bahagian haiwan kerana ia sepenuhnya di extrak dari 100% sumber tumbuhan yang lebih diyakini ketahanannya terhadap factor perubahan suhu, jangka hayat dan sumber yang tidak terdedah langsung kepada pencemaran sekeliling secara direct.

 

 

Tiada langsung sumber-sumber haiwan yang terlibat seperti yang selalu dikaitkan berkenaan memory booster ini ialah omega-3 yang sepenuhnya bergantung daripada minyak ikan yang kaya dengan asid docosahexaenoic (DHA) dan asid eicosapentaenoic (EPA)

 

 

Baca juga : Ubat Untuk Kuatkan Daya Ingatan

 

 

Ubat untuk kuatkan daya ingatan

Sumber : Gen Brain

 

 

Tidak dinafikan asid lemak daripada minyak ikan ini merupakan sumber terbanyak yang memberikan penambahbaikan fungsi otak manusia.

 

 

Kenapa sains perlu menambah kos ujikaji semata-mata untuk menangkap spesis ikan-ikan tertentu yang memerlukan sesuatu tempoh jangka hayat sebelum ianya di kelaskan sebagai matang dan boleh digunakaan untuk manfaat manusia.

 

 

Sedangkan sumber dari tumbuh-tumbuhan tidak memerlukan sebarang prasyarat melengkapkan termpoh matang dan boleh digunakan secara langsung tanpa diproses ataupun di bawa masuk kedalam makmal untuk di ektrak isi kandungannya secara besar-besaran

 

 

You may also like